Qui Som

Versió per a imprimirEnvia per correuVersió en PDF

El col•legi Claret València Benimaclet pertany a la Congregació dels Missioners Fills de l'Immaculat Cor de Maria, també coneguts com Missioners Claretians pel seu fundador.
 
Sant Antoni Maria Claret (1807-1871) urgit per l'Esperit va desenvolupar una àmplia i notable tasca evangelitzadora en el seu temps. Amb la seua intuïció per descobrir el més urgent, oportú i eficaç fundar en 1849 (Vic) als Missioners Claretians. Arquebisbe de Santiago de Cuba i més tard confessor de la reina Isabel II, va participar en els treballs del Concili Vaticà I. La seua obra apostòlica continua vigent, ja que a més dels missioners claretians, diverses institucions religioses es remeten hui al seu carisma i constitueixen la Família claretiana: les religioses de Maria Immaculada (Missioneres Claretianes), filiació Cordimariana, els seglars claretians, les missioneres cordimarianes, les missioneres de la institució claretiana, les missioneres de Sant Antoni Maria Claret i les missioneres de Maria Immaculada.
 
Els Missioners Claretians, al servici profètic de la Paraula de Déu i de la Vida, en un nombre superior a 3000 s'estenen actualment per 63 països dels 5 continents..
 
Entre les tasques i treballs desenvolupats en el seu servici missioner a l'Església destaquen els següents: educació cristiana, ministeri parroquial, pastoral juvenil, formació de laics i comunitats cristianes, predicació itinerant, missions, promoció de la justícia i de la pau, formació en teologia de la vida religiosa, editorials i publicacions ...
 
En l'actualitat el Col•legi forma part de la Província de Santiago que constitueix una part important de la presència dels Missioners Claretians a Espanya. Abasta 10 de les 17 autonomies de l'Estat Espanyol, i compte en el moment de la seua constitució amb uns 400 claretians, dels quals 300 resideixen a Espanya i la resta en posicions d'altres Províncies o a l'estranger. Comptem amb 7 Col•legis, 2 Col•legis Majors, 15 Parròquies urbanes, 5 nuclis de Parròquies rurals, 12 Esglésies o Temples no parroquials, 3 comunitats assistencials, una comunitat formativa intercultural i diverses cases o residències més, que formen un conjunt de 40 comunitats a Espanya . A més existeixen dues comunitats dedicades a l'atenció pastoral en llengua espanyola en Zürich i a París. També dues posicions a Rússia (Sant Petersburg i Murmansk).